Grote Prijs Torenhof Eeklo

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 08:51

Cross miniemen en Provinciaal Kampioenschap Aspiranten   -   zondag 20 oktober op het terrein achter de Sporthal in Eeklo

Crossinitiatie voor alle jongeren op woensdag 16 oktober

 

Een maand na de loopfietskoers op de ‘Dag van de Stad’ pakt Wielerclub Sportvrienden vzw, net als vorig jaar, weer uit met een cross voor miniemen en aspiranten. De cross vindt plaats op zondag 20 oktober op het terrein achter de sporthal in de Burgemeester L. Pussemierstraat in Eeklo. Dat terrein wordt omgetoverd tot een cyclocrossparcours van zowat 2.000 meter waarop we jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar – verdeeld over 6 verschillende crossen – aan het werk kunnen zien. En wie weet spotten we, onder de nu al ruim 100 ingeschreven crossertjes, een nieuwe Wout Van Aert, Thibau Nys of Fleur Moors.

 

De Sportvrienden vonden het evenwel zonde om dat mooie parcours enkel aan te leggen voor een officiële wedstrijd van die echte en geoefende crossertjes, en daarom besloten ze om op woensdag 16 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een crossinitiatie te organiseren voor alle kinderen en jongeren die ook eens willen proeven van het veldrijden en, wie weet, ontdekken dat ze een verborgen crosstalent zijn. De jongeren krijgen daarbij op het terrein tal van tips van ervaren begeleiders van de Vlaamse Wielerschool. Een uitnodiging dus aan alle jongens en meisjes van Eeklo en omgeving om af te zakken naar het terrein achter de sporthal en er een wielerfeest van te maken, woensdag.

 

Nog even terug naar de jeugdcrosswedstrijden op zondag. De eerste drie crossen zijn wedstrijden voor miniemen jongens en meisjes, telkens opgedeeld per leeftijdscategorie. De 8- en 9-jarigen starten om 10.45 uur voor een wedstrijd van 12 minuten. De 10-jarigen starten om 11.20 uur voor een wedstrijd van 15 minuten en het ochtendprogramma wordt om 11.50 uur afgesloten met een cross voor de 11-jarigen die 17 minuten rijden.

Daarna is er de podiumceremonie waarop de eerste drie jongens en meisjes uit elke leeftijdscategorie worden gehuldigd en – zoals het hoort – een medaille krijgen. Alle deelnemers krijgen bovendien een goodiebag met lekkers.

De hongerigen en dorstigen onder de deelnemers en publiek kunnen dan - en trouwens de hele dag - terecht bij de eet- en dranktent op het parcours. En wat meer is, voor de zoetekauwen is er dit jaar een foodtruck met wafels en taartjes 😊.

 

Het namiddagprogramma is voor de aspiranten, jongens en meisjes van 12 tot en met 14 jaar, en hoewel de Sportvrienden dit evenement nog maar voor de derde keer inrichten mogen ze zich al de trotse organisator van het Oost-Vlaams Kampioenschap voor aspiranten noemen. De eerste cross is voorbehouden voor 12-jarigen en gaat van start om 13.30 uur; de wedstrijd duurt 20 minuten. Om 14.15 uur staan de 13-jarigen aan de start voor hun wedstrijd van 22 minuten. De laatste cross duurt 25 minuten, start om 15.00 uur en speelt de 14-jarigen tegen elkaar uit.

Na die wedstrijd is er dan de podiumceremonie voor de aspiranten met uitreiking van de medailles en, wat meer is, de truien van provinciaal kampioen in elk van die categorieën.

 

De inkom tot al deze wedstrijden die door de vzw Wielerclub Sportvrienden worden ingericht in samenwerking met Cycling Vlaanderen en Stad Eeklo, en met de steun van hoofdsponsor Brasserie Torenhof, structurele partners Metaalhandel Christiaens, DVV verzekeringen, Steenhouwerij Van Den Braembussche, Belfius Bank, Electroteam Leloup & Co, Elias Vandevoorde / Sanel Recycling en evenementensponsors Hubo Eeklo, Forestplus, Dewa-Rent en Meetjeslandse Schroothandel, is gratis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb